Porcja dla dwóch osób
Składniki:
1 jajko
3/4 szklanki maślanki
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy w misce. Ciasto gęstej ale lejącej się konsystencji nakładamy małymi porcjami na patelni. Smażymy z obu stron. Podajemy z serkiem, dżemem lub jogurtem.
Składniki:
1 jajko
3/4 szklanki maślanki
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy w misce. Ciasto gęstej ale lejącej się konsystencji nakładamy małymi porcjami na patelni. Smażymy z obu stron. Podajemy z serkiem, dżemem lub jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz