Bardzo smaczny, bardzo szybki w przygotowaniu i bardzo łatwy przepis na placek z rabarbarem!
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru (polecam 1/2 białego, 1/2 trzcinowego)
1/2 szklanki oleju
1,5 szklanki maki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina aromatu waniliowego
0,5 kg rabarbaru lub innych owoców
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki wielkości około 1 cm. Białka ubijamy na sztywna pianę następnie stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz a na końcu olej i aromat.
Odkładamy mikser bądź trzepaczkę i przy pomocy łyżki dodajemy i mieszamy mąkę oraz proszek do pieczenia. gdy całość utworzy jednolita masę, wylewamy ją do foremki na wierzchu układamy pokrojony wcześniej rabarbar i całość pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru (polecam 1/2 białego, 1/2 trzcinowego)
1/2 szklanki oleju
1,5 szklanki maki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina aromatu waniliowego
0,5 kg rabarbaru lub innych owoców
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki wielkości około 1 cm. Białka ubijamy na sztywna pianę następnie stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz a na końcu olej i aromat.
Odkładamy mikser bądź trzepaczkę i przy pomocy łyżki dodajemy i mieszamy mąkę oraz proszek do pieczenia. gdy całość utworzy jednolita masę, wylewamy ją do foremki na wierzchu układamy pokrojony wcześniej rabarbar i całość pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz