Spaghetti carbonara





Składniki:
spaghetti dla 2 osób
10dag  wędzonego  boczku
30ml śmietanki 30%
mała cebulka
łyżka siekanej natki pietruszki
żółtko
sól i pieprz








Przygotowanie:
Makaron ugotować odcedzić i przelać zimną wodą. W tym czasie pokroić w kostkę boczek i cebulkę. Boczek smażymy  na  dużej  patelni bez tłuszczu, pod koniec smażenia dodajemy cebulkę, jeśli będzie  taka potrzeba dodajemy łyżkę oliwy. Gdy całość będzie już ładnie zrumieniona dodajemy siekana pietruszkę i dosłownie po kilku sekundach  zalewamy całość śmietanką, Gotujemy kilka minut, żeby sos nabrał  smaku i aromatu. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron i gotujemy ciągle, delikatnie mieszając dodajemy żółtko,  chwile podgrzewamy i  GOTOWE!!!
Pycha!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz