Składniki:
spaghetti dla 2 osób
10dag wędzonego boczku
30ml śmietanki 30%
mała cebulka
łyżka siekanej natki pietruszki
żółtko
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować odcedzić i przelać zimną wodą. W tym czasie pokroić w kostkę boczek i cebulkę. Boczek smażymy na dużej patelni bez tłuszczu, pod koniec smażenia dodajemy cebulkę, jeśli będzie taka potrzeba dodajemy łyżkę oliwy. Gdy całość będzie już ładnie zrumieniona dodajemy siekana pietruszkę i dosłownie po kilku sekundach zalewamy całość śmietanką, Gotujemy kilka minut, żeby sos nabrał smaku i aromatu. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron i gotujemy ciągle, delikatnie mieszając dodajemy żółtko, chwile podgrzewamy i GOTOWE!!!
Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz